Проекти

ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ МЕДИИ-ИНСТИТУЦИИ ПРИ НАВОДНЕНИЯ

По покана на Дикон Груп VIPART конcултира проект на МВР за взаимодействието между медиите и институциите при наводнения. Проектът обхваща стотици пожарникари, журналисти, оператори и фотографи от цялата страна. Планирани са серия обучения, семинари и практически упражнения. Целта е медиите да се запознаят отблизо с работата на екипите на терен при криза, а пожарникарите да разберат повече за начина на работа на медиите при бедствия.

По проекта бяха разработени презентации и специална брошура за медиите, които участват в обученията.

ПП ВОЛЯ

VIPART бе партньор на ПП ВОЛЯ в изграждането на публичните комуникации на новата политическа формация и успешното й участие в предсрочните парламентарни избори на 26 март 2017г.

 

 

ОНЛАЙН ПЛАТФОРМА BUSINESS WOMAN

 

Новият проект на VIPART е платформата www.businesswomanbg.eu. В страницата деловите жени ще намират интересни статии и интервюта по важни за тях теми- бизнес, финанси, култура, начин на живот, социални акценти.

Списанието Business Woman, което доскоро излизаше като хартиено издание, сега преминава изцяло в електронен вариант. Проектът не само ще привлече повече читатели, но и ще ги улесни да намират нужната им информация и чрез своите мобилни устройства.

 

ОБЩЕСТВО НА ДЕЛОВИТЕ ЖЕНИ

 

Обществото на деловите жени обяви трите си приоритетни проекта за 2016г. Това са:

- Организиране на Балканска среща на деловите жени в София

- Включване в кампанията "Майка навреме" в партньорство с едноименната фондация

- Кръгла маса за борбата с насилието над жени

Обществото организира интернационална дамска среща, на която бе договорено сътрудничество с Международния дамски клуб. Почетен гост бе Н.В.Царица Маргарита.

ОБУЧЕНИЯ ПО PR, БИЗНЕС СТИЛ И ПРОТОКОЛ

VIPART организира кратки обучения за делови жени по PR, бизнес стил и протокол. Наши лектори са утвърдени имена в съответната област.

Обученията са предназначени за делови жени от всички сфери на бизнеса.

Партньор в проекта е Обществото на деловите жени.

РАДИО -ДНЕВНИЦИ НА АЛПИНИСТА БОЯН ПЕТРОВ

Сутрешният блок на Дарик радио с водещ Михаил Дюзев е наш партньор в проекта "Радио-дневници на алпиниста Боян Петров". С преки включвания по телефона Боян разказва за етапите на експедицията си до връх Анапурна.

Следете радио-дневниците в ефира и на сайта на Дарик радио.

МОТО СЕЗОН 2016

ВИПАРТ бе партньор на най-големия рокерски клуб у нас- "Джентълмен", в осъществяването на медийните комуникации по повод откриването на поредния мото-сезон.

БЪЛГАРИН НА 14Х8000

ВИПАРТ осъществи медийните комуникации на алпиниста Боян Петров, учен от БАН, в навечерието на поредното му заминаване за изкачване на нови осемхилядници. Проектът му "Българин на 14х8000" продължава с експедиции до Анапурна /8 09м/ и Макалу /8 463м/. До момента той е покорил пет от върховете в т.нар. Хималайска корона.

ДАРИТЕЛСКА ИНИЦИАТИВА "ЗА ЖИВОТА"

 

"ВИПАРТ" е партньор на Дарителската инициатива "За живота" под патронажа на кмета на гр. София г-жа Йорданка Фандъкова. Управителят на фирмата г-жа Цветелина Узунова е член на Инициативния комитет още от създаването му преди три години.

Със събраните средства ще бъде закупен първият и единствен у нас апарат за лъчелечение по време на операция. Техниката ще бъде използвана от специалистите в СБАЛО -София.

ЦУМ- ИЗКУСТВОТО ДА ПАЗАРУВАШ

 

Изграждане и поддържане на официална интернет страница на най-стария универсален магазин в България- ЦУМ. Откриване на Фейсбук профил на клиента с постоянно обновяващи се новини от обектите в магазина.

 

 

ОБЩЕСТВО НА ДЕЛОВИТЕ ЖЕНИ

Обществото на деловите жени проведе среща с Международния дамски клуб, на която бе договорено бъдещо сътрудничество. Почетен гост бе Н.В.Царица Маргарита.

 

 

 

 

 

 

Обществото на деловите жени организира среща с Международния дамски клуб, на която беше обсъдено бъдещо сътрудничество между двете организации. Почетен гост на събитието бе Н.В.Царица Маргарита.Обществото на деловите жени организира среща с Международния дамски клуб, на която беше обсъдено бъдещо сътрудничество между двете организации. Почетен гост на събитието бе Н.В.Царица Маргарита.

BUSINESS WOMAN

Проектът BUSINESS WOMAN е един от най-успешните проекти на г-жа Цветелина Узунова и екипа на VIPART, разработен в партньорство с MONADA CORPORATION. Той включва няколко модула - издаване на списанието на успелите жени в България Business Woman Magazine, учредяването на Общество на деловите жени /Business Woman Society/ и разработването на програма от серия семинари и обучения, обединени в Business Woman Academy. Към тях предстои да бъде добавен и информационен сайт- част от проекта Business Woman Media.

Управителят на VIPART г-жа Цветелина Узунова е съиздател и главен редактор на BWM.

BUSINESS WOMAN SOCIETY

 

По инициатива на управителя на VIPART г-жа Цветелина Узунова и нейните партньори от проекта BUSINESS WOMAN г-жа Катерина Станкова и г-н Милко Балтов, бе учредено Общество на деловите жени /Business Woman Society/. Това е неправителствена организация, чиято цел е да обедини жени от различни сфери на икономиката и обществения живот. В Обществото членуват дами от съдебната система, държавните институции, туризма, индустрията, банковия сектор, медицината, културата, спорта, медиите и др.

Обществото ще работи за утвърждаване авторитета на българските делови жени, ще лансира проекти, свързани със съхранението на важните за страната ни и младите поколения ценности.

Обществото на деловите жени реши да връчва няколко приза - за принос в утвърждаване авторитета на българската делова жена, за принос в съхранението на духовните ценности, за популяризиране и подкрепа за българската култура и спорт.

Обществото има свое мото- това е древната латинска мъдрост "Verba docent, exempla trahunt", което в превод означава "Думите учат, примерът води". "Убедени сме, че страната ни има нужда от позитивни и стойностни житейски модели, които младите да харесват и следват. Те трябва да имат възможност да видят и нещо различно, което да сравнят с ниските стандарти, които ги заливат отвсякъде и им се натрапват като единствено възможни. Факт е, че има достатъчно успели хора в България и българи в чужбина, за които трябва да се говори повече и които могат да предадат своите ценности и опит на останалите. Това ще бъде и една от основните посоки на нашата дейност", коментира пред медиите г-жа Узунова.

Обществото ще има свои представителства в различни градове в страната.

 

ПРЕДСТАВЯНЕ НА GOLDAIR HANDLING BULGARIA

Компанията представя в България гръцката Goldair Handling. Фирмата получи лиценз за наземно обслужване на летище София. Инвестицията за 2010-2011г. е 10 милиона евро. Вицепрецидентът на компанията г-н Калиникос Калиникос пристигна в София, за да се срещне с целия екип на представителството у нас, с политици и общественици. "България е идеална за инвестиции. Авиопазарът тръгва нагоре, кризата пожали сектора", заяви гостът в интервю за в."Стандарт".

 

 

РЕСБИОМЕД -ЩЕ ВИЖДАТЕ...РАЗЛИКАТА

VIPART осъществи публичната и медийна комуникация по откриването на най-новата очна клиника в София "Ресбиомед" и представянето на собствениците в национални медии. Организирахме и фирменото парти, на което присъстваха и повече от 60 гости- очни лекари от цяла Европа. Те участваха в провеждащия се семинар WET LAB. Сред гостите бе и водещият испански офталмолог проф. Хорхе Алио от веригата очни клиники VISSUM, с когото собствениците на "Ресбиомед" д-р Александър Ангелов и д-р Венелина Ангелова сключиха договор за партньорство.

Организирани бяха няколко паралелни събития за лекарите от чужбина.

Сем. Ангелови финансира издаването на диск с песни на Орлин Горанов, които той изпълнява на испански език.

Разработена бе и социална програма на клиниката, която е в подкрепа на български творци.

 

 

АПОЗ

VIPART организира няколко събития в партньорство с АПОЗ- Асоциацията на пациентите с онкологични заболявания. В рамките на инициативите бяха създадени атрактивни рекламни материали и флаери с полезна информация. Една от успешните прояви бе осъществена съвместно с ВМА под мотото „Трябва да знаеш, за да го познаеш", посветена на лечението на невро-ендокринните тумори.

 

DICON GROUP

VIPART е PR фирмата, с която Дикон Груп избра да развива своите публични комуникации.

Dicon Group е водеща консултантска компания по управление на проекти, бизнес консултиране, обучения и управление на човешките ресурси. Фирмата отбеляза своята 10-та годишнина със стартирането на нова модерна програма „Ценности, реализация, бизнес". „ Ние вярваме, че всяка компания или организация има такъв потенциал за развитие, каквито амбиция и хъс имат нейните мениджъри и екипи. Днес хората, техните мечти и решения са основният лост за усъвършенстване и развитие на всяка компания", заяви основателката на фирмата г-жа Вержиния Димитрова.

Дикон Груп е партньор в консорциума "Натура България" и в момента работи по този голям европейски проект, съвместно с българското правителство.

 

В ОБЕКТИВА: ДЕНЯТ НА ЦАРЯ

Албумът със снимки "В обектива: Денят на Царя" бе издаден по повод организираната в Националната библиотека "св.св.Кирил и Методий" изложба със снимки, дело на фотографката Параскева Георгиева по случай 10-годишнината от завръщането на Н.В.Цар Симеон II в Родината.

Албумът бе специален подарък за всички, които присъстваха на откриването на изложбата, бе разпространен и сред дипломатическия корпус у нас.

 

 

365 СТРАНИЦИ

"365 страници" е културна инициатива на VIPART, съвместен проект с г-н Александър Кунчев- собственик на столичния Клуб 365. Тя стартира в края на 2010 г. Нашето желание е периодично да събираме хора, за които четенето на книга е ежедневие, да ги срещаме с интересни автори и заедно да обсъждаме теми, които вълнуват един съвременен човек. В рамките на този проект VIPART организира и серия вечери, посветени на различните стилове в музиката.

 

БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ 2037

VIPART издаде сборник с есета "България през 2037". Екземпляри от книжката са предназначени за Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий", за да остане писмена памет как съвременните млади хора са си представяли, че ще изглежда Родината ни в годината, в която ще се навършат три десетилетия от приемането на България в ЕС.

Книжката е част от проведения едноименен национален конкурс за есе под патронажа на Н.В.Цар Симеон II. "Като човек, принуден да живее половин век в изгнание, останах доволен да видя в творбите желанието на младите хора да се реализират в България. Есетата дават храна за размисъл за това как всеки от нас мисли за страната и с какво допринася за просперитета й. Важното е да знаем накъде вървим и да намерим верния път дотам. Заедно!", се казва в Обръщението на Царя, с което започва сборникът.

В книжката е събрана и малка галерия снимки от тържеството в двореца "Врана", на което Техни Величества връчиха наградите на победителите. Журито бе председателствано от журналиста Тома Томов. В него участваха също Светла Петрова, Жанина Драгостинова, Бойко Ламбовски, Калин Терзийски, Пейо Колев и Веселина Седларска.

 

МОЯТА УЛИЦА

ВИПАРТ организира откриването на 1001-вата улица в София " Рикардо Вакарини", съвместно със Столична община и водещата строителна компания "Торин-Тончев" ЕООД. Улицата бе изградена от фирмата като подарък за столичани.

Кръстихме проекта "Моята улица" и ангажирахме всички, които живеят наоколо. Специално за откриването в София пристигнаха родственици на Рикардо Вакарини, който е бил посланик на Италия в България през 70-те години и загива в катастрофа. Улицата бе открита от тогавашния кмет на София ген. Бойко Борисов.

Автор на логото е Деяна Бонева-възпитаник на Националната художествена академия.

URBAN JUNGLE

VIPART осъществи проекта "Urban Jungle", който включваше медийно представяне на младата авторка Мила МикОфф, издаване и разпространение на нейната първа книга със същото заглавие, организиране на бляскава премиера.

Книгата пожъна огромен успех, а Мила бе определена от колегите в медиите като най-четения блогър.

VIPART пусна и собствен сайт на книгата "Urban jungle". Той бе номиниран за годишната награда в раздел "Култура" на WEB-асоциациите.

Специално за премиерата Villa Vinifera предостави червено вино в бутилки -уникат. Техният етикет повтаря корицата на книгата, създадена в партньорство със списание "Ева".

 

ДА ХЛОПНЕМ ВРАТАТА ПРЕД ИМИТАТОРИТЕ

В партньорство с най-голeмия производител на врати "Солид 55", VIPART организира обществена дискусия под мотото "Да хлопнем вратата пред имитаторите". Проектът бе посветен на кражбата на интелектуалната собственост в бизнеса и защитата на търговските марки. В кампанията активно участва целият ръководен екип на фирмата, както и социологът Мира Радева, представители на Патентното ведомство, Агенция "Митници", Комисията за защита на конкуренцията, Министерството на икономиката, Българската стопанска камара и други личности и организации.

Според специално направеното национално проучване, всяка пета фирма у нас е била жертва на кражба на интелектуална собственост. Световната икономика понася загуби от имитации за над 500 милиарда евро годишно.

ПРОЕКТ "ЧИСТА РАБОТА"

VIPART разработи проекта "Чиста работа" за представяне дейността на "Макметал Холдинг" АД. Това е модерна и бързоразвиваща се компания, която разполага с добре развит и гъвкав мениджмънт, екип от квалифицирани специалисти и висока еко- култура. Холдингът инвестира в съвременните технологии за рециклиране като гаранция за качеството на живот на бъдещите поколения.

С подкрепата на Макметал Холдинг VIPART реализира редица информационни кампании. В продължение на 2 години холдингът подкрепяше рубриката „Екохоризонт" по БНР.

 

СМОЛЯН- ДОБЪР ИЗБОР ЗА МЛАДИТЕ ХОРА

С подкрепата на водещата строителна компания "Торин-Тончев" ЕООД и в партньорство с Община Смолян, VIPART осъществи проекта "Смолян- добър избор за младите хора".

Част от проекта бе ровеждане на мащабно социологическо проучване за състоянието на всички обществени сфери в общината, както и нагласите и очакванията на жителите. Издадена бе книга с обобщените и анализирани резултати, която "Торин-Тончев" ЕООД- водещ инвеститор в района, подари на кмета г-жа Дора Янкова. Проучването и анализите на експертите по проекта подпомогнаха ръководството на общината не само в изпълнението на всекидневните задачи, но и за стратегическото планиране за развитие на района години напред.

СОФИЯ -ЕДНА ДЪЛГА ИСТОРИЯ

VIPART продуцира DVD "София-една дълга история" на български, руски и английски език. Дискът представя интересни факти от многовековната история на българската столица, както и десетки експонати, съхранени в Музея за София, който все още няма своя сграда. Създаден през 1924г. от тогавашния кмет ген. Вазов, години наред неговите служители събират уникални предмети от бита на столичани, както и експонати, свързани с най-древни времена.

Сред предметите, за които дискът разказва, са и такива, принадлежали на царското семейство. Някои от тях, като Златната каляска на Мария-Антоанета, са експонати с европейска историческа стойност.

Премиерата на CD-то съвпадна с гостуването в София на президента на САЩ Джордж Буш и съпругата му Лора, която проявява интерес към историческите науки. Екипът на VIPART изпрати в Белия дом екземпляри от диска, за което първата дама изпрати благодарствено писмо и изрази своето възхищение от богатата история на нашата столица.

Дискът бе използван за протоколните срещи на високо ниво на ръководството на Столична община.

 

АЗБУКА НА УСПЕХА

Съвместно с Българската бизнес мрежа, VIPART издаде сборника "Азбука на успеха". Книгата включва интервюта със собственици на компании от различни браншове, както и много информация за възможностите за финансиране по европейските оперативни програми.

Сборникът бе приет с огромен интерес от мениджърите в цялата страна, тъй като им даде не само споделен полезен опит, но и актуална информация къде и как да кандидатстват за финансиране на техни проекти.

Книгата бе реализирана по линия на Комуникационната стратегия на МС за присъединяване на България към ЕС.